Charissa van LadyGoldapple: ‘Ik wil mensen graag inspireren om het beste uit zichzelf te halen’

Charissa Goldapple

Charissa is in November 2014 begonnen met haar blog LadyGoldapple.com. Op instagram heeft ze al meer dan 17.000 volgers en toen ik haar visitekaartje tegen kwam, dacht ik: “deze Lady moet ik interviewen voor onze website”!

LadyGoldapple

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan bloggen?
Sinds ik kon schrijven, schreef ik al eigen verhalen en gedichten. Op de basisschool had ik mijn eigen schoolkrantje: “Charissa’s Dierennieuws”. Op de middelbare school ben ik bij de schoolkrant gegaan, na een maand kreeg ik mijn eigen column en na twee jaar werd ik hoofdredactrice en vormgeefster. In november 2014 heb ik een HBO cursus webdesign gedaan en heb ik “www.ladygoldapple.com” opgericht.

Is “Goldapple” ook jouw echte achternaam?
Nee, mijn over-over-grootmoeder heette Goudappel en omdat ik in het Engels blog, koos ik voor de naam Lady Goldapple.

Waarom heb jij gekozen om in het Engels te bloggen?
Ik wil een grote doelgroep bereiken met mijn blog en vind het leuk om mensen van over de hele wereld te inspireren. Mijn blog wordt gelezen in Europa, Amerika, Azië en zelfs in delen van Afrika. Iets waar ik erg trots op ben.

Met welke frequentie blog jij?
Ik probeer vijf keer per week te bloggen, van maandag tot en met vrijdag, met op dinsdag een beauty-gerelateerd artikel en vrijdag fashion.

Wat vind jij het belangrijkste wat een Blogger moet uitdragen?
Ik wil mensen graag inspireren om het beste uit zichzelf te halen en op fashiongebied is dat: welke maat je ook hebt, wie je ook bent, met de juiste kleding en combinaties, aangevuld met leuke accessoires, zie jij er altijd op je best uit. Op mijn blog geef ik daar regelmatig tips over.

Wat zijn je hoogtepunten geweest tijdens het bloggen?
Tot nu toe, is dat Amsterdam Fashion Week. Ik had nooit verwacht dat ik binnen een jaar al zó groot zou zijn en uitgenodigd zou worden voor Fashion Weeks. Ik heb er veel BN’ers en mede-bloggers gezien en ontmoet. Erg leuk.

Wat zou jij nog graag willen bereiken met je blog?
Nog groter worden en nog meer mensen helpen en inspireren.

LadyGoldapple

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Casual chique en een beetje sportief. Meestal combineer ik dat met een leuke hoed, tas, accessoires en/of mooie nagellak.

Wat is jouw favoriete modemerk?
Er zijn veel verschillende merken die ik leuk vind. En wat ik leuk vind, verschilt eigenlijk per seizoen, afhankelijk van wat mode en trend is. Ik koop niet specifiek een merk.

Welk item is een echt Musthave voor deze herfst/winter?
Grote truien of het “oversized” vest. Wel leuk stijlen met een strakke broek en wat accessoires, tenzij je het baggy wil dragen in huis 😉

Bij welke webwinkel(s) shop jij het liefste?
Zalando, Asos en Boohoo. Dat zijn toch wel de webshops die ik het leukste vind, omdat ze veel verschillende merken hebben, maar ze hebben ook van die aparte items die je niet in de Nederlandse winkels zult vinden.

Wat zijn de belangrijkste punten waar een webshop aan moet voldoen?
De webshop moet duidelijk en makkelijk te navigeren zijn. Gratis verzending is een pluspunt en als het binnen één dag geleverd wordt, is dat perfect. Ook erg fijn: gratis kunnen retourneren en duidelijke retour voorwaarden.

Wat mis jij nog in de online retail?
Het enige nadeel van online winkelen, vind ik dat je niet goed kunt zien hoe iets valt, of hoe de maat is. Wanneer je bijvoorbeeld je normale maat bestelt, valt het soms veel kleiner of groter uit. Dus een goede maat omschrijving is wel een verbeterpuntje.

Welke tip zou jij aan de webwinkels willen meegeven als bloggers eye of view?
Als blogger zit je vaak bij een affiliate-programma (dat betekent vaak, dat als mensen op het artikel klikken, ze automatisch door worden verwezen naar de webshop). Als een item uitverkocht is, zou het voor mijn lezers fijn zijn, dat er automatisch een vergelijkbaar artikel getoond wordt.

Bezoek haar blog: LadyGoldapple.com

Door Diane Zoet op 13 okt 2015
Lees meer artikelen van Diane Zoet